fredag 29 juni 2012

Såhär blir huset!

Antagligen såhär iaf. Eller riktigt vitt, istället fär gräddvitt. Har inte hittat den rätta nyansen på vitt än ;) Men vitt blir det!


Husets placering.


Ja Fiskarhedenvillan har varit på tomten och mätt nu, vart huset ska stå. Herregud vilken grej att bestämma när man har nästan 5000 kvm att välja på. Nå, vi utnyttjade såklart den redan uthuggna delen av tomten.

På söndag ska det fällas träd! Massor av träd. Pust.

söndag 24 juni 2012

Nöjda!

Ja vi är så nöjda med husvalet! Vi har försökt märka ut på tomten var vi vill ha huset och jag tror att vi har det på grej nu. Det blir så bra!

Imorgon kommer vår Fiskarhedenvillan-konsult ut och tittar på tomten. Ja jäklar, har inte riktigt fattat att det är på gång ännu :)

fredag 22 juni 2012

Tranan på Tegelbacken!

Ja, det blir ett Tranan! Vi bestämde oss tillslut! Tänk va svårt det kan vara ;) Fick väl kalla fötter och skulle mitt i allt välja ett annat hus; Nej, vi vill ha Fiskarhedenvillans Trana!

Och jag hade missat lite i beräkningen av bostadsytan, vi lär ju ha en övervåning också ;) Totala ytan bör bli runt 195, INTE 185. Så. Det blir stort! Eller lagom för en stor familj, som förhoppningsvis ska bli ännu större om något år :)

Vi har beställt huset! Preliminärt, väntar nu på en "riktig" planlösning utifrån den vi ritat.

Så, vi får se hur länge det tar. Återkommer!

söndag 17 juni 2012

Still.

Ja, allt står stilla nu. Och snart har vi Juli - då står det ännu mera stilla.

Denna vecka iaf händer det lite spännande saker.

Banken ska maila imorgon: ett förslag för hur vi vill/ska/kan lägga upp lånet, sen ska vi fundera på det tills på torsdag, då är det det slutgiltiga bankmötet. Då ska vi dit och allt ska vi bestämma just då, hur resten av livet ser ut. Spännande! :D

Före det väntar vi på en offert och en husritning som leverantören av det ev. huset ska skicka via mail. Också spännande! Vi har en planlösning och han ska passa in den i "nya" huset eftersom vi ritat upp denna för Fiskarhedenvillans Tranan.

Nåja, skenar priset iväg så faller vi nog tillbaka på Fiskarhedenvillan men, vi hoppas båda på elementbygget här.

Och som det ser ut, så med tur, bör stommen vara uppe innan första snön kommer :)

fredag 15 juni 2012

Ändrade planer.

Antagligen blir det INTE Fiskarhedenvillan iallafall. Vi har beslutat att vi ritar upp huset vi vill ha och beställer det som element. Vi kommer att beställa att få huset färdigt utvändigt, och göra resten själv. Japp, så blir det nog.

Utsidan har vi utgått från denna modell, ganska exakt såhär kommer det att se ut (insidan är omritad för att passa våra behov):
Hjältevadshus - Asken

Vår fantastiska tomt!




lördag 9 juni 2012

Möte med Fiskarhedenvillan.

Ja, på måndag. Spännande. Nu drar det verkligen igång!

Jag är både nervös, förväntansfull och otroligt urväntad. Jag har trånat efter hus i sååå många år nu. Det känns helt overkligt ännu.

Nu är det snart dags att bestämma hur man vill ha det. Hurdant golv ska det vara? Färg på kakel? Vad för köksluckor? osv osv osv.

torsdag 7 juni 2012

Huset.

Huset har vi funderat på LÄNGE. Tillverkare, modeller, modul, lösvirke, blablabla. Det är en djungel!

Beslutet är nu taget efter mycket om och men. 

Vi kommer att bygga med Fiskarhedenvillan, och husmodellen heter Tranan. 

Detta kommer att bli ett Tranan special på ca. 185 kvm. Vi kommer att förlänga huset för det första, och hela planlösningen blir annorlunda. Men det blir fantastiskt fint. Det lovar jag. Vi har anpassat hela huset efter den fantastiskt fina tomten som blev vår tillslut. 

Det som gjorde att vi tillslut valde Fiskarhedenvillan var till stor del pga. den fantastiska kontakt vi kände att vi fick med en gång från försäljaren här. Kändes rätt med en gång!

Vi kommer att bygga största delen av huset själv, för att komma liite billigare undan, så, vi får se vad det landar på. 

Huset kommer att ha öppen planlösning på nedre våningen, kök/matsal/vardagsrum. Ett mindre gästrum/kontor, ett litet wc och ett stort grovkök (tror det landade på 12-13 kvm i min "preliminära" ritning). Övre våningen blir 4 sovrum (13+13+11+15 kvm), ett badrum på 15 kvm, och ett allrum.

Bilden tagen härifrån

Bilden tagen härifrån

Vi blev med tomt!

Ja, igår, den 6 juni 2012, blev vi med tomt.

Vi budade och hade tydligen högsta budet. Så Tegelbacken blev vår.
Och som ni kanske uppfattat av bloggnamnet så kommer det inom en lång eller kort framtid att stå en vit villa på höjden. Fantastisk.

Nu börjar resan!

Välkomna.

Här kommer ni att få följa vår fantastiska resa mot vårat drömhus.